Ποιος είπε ότι η σάλτσα ντομάτας πρέπει να έχει πολλά συστατικά για να είναι νόστιμη; Βάλε λάδι, σκόρδο και βασιλικό και θα μας θυμηθείς. Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί… Η τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά!
Βάζετε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και λιώνετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Ρίχνετε και το βασιλικό και ανακατεύετε ξανά. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη!
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και λιώνετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Ρίχνετε και το βασιλικό και ανακατεύετε ξανά. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη!