Μια ντοματοσαλάτα μπορεί να μεταμορφωθεί σε πλήρες γεύμα. Το ξεχωριστό καλύμνιο μιρμιζέλι είναι μία από τις πιο πλούσιες σαλάτες της νησιώτικης παράδοσης που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
- 1 ντομάτα, σε κυβάκια
- 1 ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
- 1 μελιτζάνα, σε κυβάκια
- 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2-3 κρητικά παξιμάδια Π.Γ.Ε. σικάλεως Νώμα, χοντροσπασμένα
- ξερό θρούμπι ή ρίγανη
- 100γρ. κοπανιστή
- 1 αγγουράκι, σε φέτες
- 5-6 αντζούγιες
- 4-5 ελιές
- Θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου Νώμα
Tips
- Αντί για κοπανιστή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξινομυζήθρα ή φέτα, καθώς ταιριάζουν πολύ σε αυτή τη σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατίζετε καλά τη μελιτζάνα, τη ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και την ψήνετε στο γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Σπάτε την κριθαροκουλούρα σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα και ραντίζετε με το μισό λάδι.
Βήμα 3
Πασπαλίζετε με το θρούμπι, προσθέτετε τη μισή κοπανιστή και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 4
Από πάνω ρίχνετε τις μελιτζάνες, το αγγουράκι, την κομμένη ντομάτα, την υπόλοιπη κοπανιστή, τις αντζούγιες και τις ελιές. Πασπαλίζετε με λίγο θρούμπι, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε.