salata-spanaki-mila
clock icon
23'

Σαλάτα με σπανάκι, μήλα και καρύδια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 500γρ. σπανάκι baby πλυμένο, στραγγισμένο
  • 2 κόκκινα μήλα ώριμα
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 150γρ. καπνιστό Μετσοβόνε (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
  • 2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το dressing

  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους από πράσινο πιπέρι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Το ντρέσινγκ και οι επιπλέον πινελιές κάνουν μια σαλάτα πιο λαχταριστή… Φτιάξαμε λοιπόν ένα ωραίο ντρέσινγκ με μηλόξιδο, ψήσαμε λίγο μετσοβόνε, πασπαλίσαμε στην πρασινάδα μας και λίγα καρυδάκια και ιδού!

Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.

Βήμα 3

Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.

Βήμα 4

Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb