Το ντρέσινγκ και οι επιπλέον πινελιές κάνουν μια σαλάτα πιο λαχταριστή… Φτιάξαμε λοιπόν ένα ωραίο ντρέσινγκ με μηλόξιδο, ψήσαμε λίγο μετσοβόνε, πασπαλίσαμε στην πρασινάδα μας και λίγα καρυδάκια και ιδού!
Υλικά
- 500γρ. σπανάκι baby πλυμένο, στραγγισμένο
- 2 κόκκινα μήλα ώριμα
- χυμό από ½ λεμόνι
- 150γρ. καπνιστό Μετσοβόνε (κομμένο σε 2-3 χοντρές φέτες)
- 2 ραπανάκια, σε πολύ λεπτές φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ολόκληρους κόκκους από πράσινο πιπέρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το dressing: Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το μέλι και το μηλόξιδο. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι για να λιώσει το μέλι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ελαιόλαδο σε αργή ροή, χτυπώντας διαρκώς με το πιρούνι, μέχρι να πάρετε ένα αρκετά λείο μίγμα. Προσθέτετε τους κόκκους του πράσινου πιπεριού και ανακατεύετε. Το αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι-γκριλιέρα και βάζετε το Μετσοβόνε να ψηθεί για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά. Το μεταφέρετε σε ένα πιάτο και το κόβετε σε μικρούς κύβους.
Βήμα 3
Βάζετε το σπανάκι και τα ραπανάκια σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με το μισό dressing. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Βήμα 4
Πλένετε καλά τα μήλα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε στη μέση. Πετάτε σπόρια και πυρήνες, κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν και κατόπιν τα απλώνετε πάνω στο σπανάκι. Σκορπίζετε τους κύβους του τυριού και ραντίζετε με το υπόλοιπο το dressing. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Tina Webb