Ιδιαίτερη σαλάτα που κάνει και για ένα ελαφρύ κυρίως ενώ είναι ένας νόστιμος τρόπος να αξιοποιήσετε και τα αβγά που περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
- 250γρ. σπανάκι baby
- 1 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
- 15 ντοματίνια
- 2 αβγά βρασμένα, σε φέτες
- 200γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 2-3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 3 ντομάτες λιαστές από βάζο, στραγγισμένες από το λάδι τους
- 1-2 κουτ. σούπας ούζο
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες λιαστές
- 1/3 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- μερικά κλαράκια καυκαλήθρας
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τις τυρομπαλίτσες
Για τη βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις τυρομπαλίτσες: Ρίχνετε στο multi τις λιαστές ντομάτες μαζί με το ούζο και το γιαούρτι και τις πολτοποιείτε. Ρίχνετε το μίγμα στη λιωμένη φέτα και ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι. Με αυτό το μίγμα πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε πάνω σε ψιλοκομμένο άνηθο και τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστείτε.Βήμα 2
Πλένετε και στεγνώνετε το σπανάκι. Αν είναι μεγάλα τα φύλλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόβετε τις καυκαλήθρες και τις ανακατεύετε με το σπανάκι πριν τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Προσθέτετε από πάνω και τα ντοματίνια. Διακοσμείτε τη σαλάτα με τις τυρομπαλίτσες και τις φέτες των αβγών.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ χτυπώντας όλα τα υλικά της στο multi. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή