Μια απίθανη σαλάτα με βολβούς ή αλλιώς ρέβα, καρότο και παντζάρι και τις δίνουμε ακόμη πιο ξεχωριστή γεύση προσθέτοντας μήλο, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.
Υλικά
- 1 ρέβα καθαρισμένη
- 2 καρότα καθαρισμένα
- 1 παντζάρι καθαρισμένο (ωμό ή βρασμένο)
- 1 μήλο καθαρισμένο, σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 1 κουτ. σούπας σουσάμι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας καρύδια ή κάσιους
- αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- ½ κουτ. γλυκού μέλι
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξύνετε τα καρότα, τη ρέβα και το παντζάρι στον τρίφτη του κρεμμυδιού ή, αν έχετε, τα περνάτε από ηλεκτρικό τρίφτη.Βήμα 2
Τα ρίχνετε σε μια σαλατιέρα, αλατίζετε ελαφρά και προσθέτετε το μαϊντανό, το μήλο, το ξύσμα του λεμονιού και το σουσάμι.Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο ή σέικερ όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μαζί με λίγο αλάτι και, αφού κλείσετε καλά το καπάκι, τα χτυπάτε καλά και περιχύνετε τη σαλάτα σας.Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τις σταφίδες, τα καρύδια ή τα κάσιους.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή