Ένα και ένα για κάθε γιορτινό τραπέζι, αυτή η σαλάτα κερδίζει τις εντυπώσεις με το υπέροχο χρώμα της και την εξαιρετική γεύση της.
Υλικά
- 2 κιλά ωμή, κίτρινη κολοκύθα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι ρόκα, κομμένη στα 2
- 200γρ. μανούρι, σε λεπτές φέτες
- φυλλαράκια δυόσμο φρέσκο
- χυμό από 1-2 λεμόνια
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε την κολοκύθα στη μέση ή σε φέτες σαν καρπούζι, τη βάζετε σε ταψί, την αλείφετε με το ελαιόλαδο, την αλατίζετε και την ψήνετε στο φούρνο, για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.Βήμα 2
Βγάζετε την κολοκύθα από το φούρνο, την καθαρίζετε από τη φλούδα και την κόβετε σε μεγάλες μπουκιές.Βήμα 3
Χτυπάτε στο μούλτι τα υλικά της σος. Σε ένα μπολ βάζετε την κολοκύθα και περιχύνετε με τη μισή σος. Ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας.Βήμα 4
Σε μια ρηχή πιατέλα, απλώνετε την κολοκύθα και από πάνω προσθέτετε τη ρόκα και το δυόσμο (προσοχή, δεν θέλετε η ρόκα να υπερισχύει) και τελειώνετε με τις φετούλες μανούρι. Περιχύνετε με την υπόλοιπη σος και σερβίρετε αμέσωςΦωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή