21150305_17125_psita laxanika salata me portokali new_SLIDER
clock icon
1:15'

Σαλάτα με ψητά κρεμμύδια και πορτοκάλι

Υλικά

  • 4 κρεμμύδια
  • 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
  • Για τη σος

  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Τα ψητά κρεμμύδια γίνονται μια ωραιότατη σαλάτα, που συνηθίζεται σε όλη την ελληνική παράδοση, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και ταιριάζει πολύ στο πασχαλινό τραπέζι.

Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.
Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.
Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.

Βήμα 2

Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.

Βήμα 3

Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb