Τα ψητά κρεμμύδια γίνονται μια ωραιότατη σαλάτα, που συνηθίζεται σε όλη την ελληνική παράδοση, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και ταιριάζει πολύ στο πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά
- 4 κρεμμύδια
- 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σος
Διαδικασία
Βήμα 1
Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.Βήμα 2
Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.Βήμα 3
Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.Φωτογραφία: Γιωργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb