Απολαυστική σαλάτα σαν ταμπουλέ, που συνοδεύει ιδανικά τα κρεατικά, εξισορροπεί τις γεύσεις και δίνει μια ευχάριστη γευστική νότα στο γιορτινό τραπέζι!
Υλικά
- 150γρ. πλιγούρι
- 2 λεμόνια
- 400γρ. λαχανικά (κολοκυθάκια, πολύχρωμες πιπεριές, ραπανάκια, αβοκάντο κ.ά.)
- 2 ντομάτες, σε κύβους
- 1 αγγούρι, σε κύβους
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 20ml ξίδι βαλσαμικό λευκό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Τολμήστε να προσθέσετε στη σαλάτα σας μπρόκολο ή φρούτα, όπως φέτες πορτοκαλιού χωρίς τη λευκή μεμβράνη και φράουλες, για ακόμα πιο δροσερό και χορταστικό αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε πλιγούρι μαζί με 300ml ζεστό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού και το μουλιάζετε για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα ανακατεύετε με το πλιγούρι.
Βήμα 3
Προσθέτετε την ντομάτα, το αγγούρι, τα φρέσκα μυρωδικά, το τζίντζερ το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανάλογο αλατοπίπερο.
Βήμα 4
Ανακατεύετε με μια σπάτουλα και αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί και να αναμιχθούν οι γεύσεις, προτού τη σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook