salata me pantzarofylla ( – Αντίγραφο
clock icon
25'

Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες και σελινόριζα

Υλικά

  • 200γρ. τρυφερά παντζαρόφυλλα
  • 2 αγκινάρες καλά καθαρισμένες και περασμένες από λεμόνι
  • 1 σελινόριζα καλά καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • Για το dressing:

  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 κουτ. σούπας χυμό φρέσκου ροδιού
  • 2/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια γιορτινή εντυπωσιακή σαλάτα, που μπορεί να ανοίξει θριαμβευτικά ένα επίσημο δείπνο και να κλέψει τις εντυπώσεις πλάι στο κυρίως πιάτο.

Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε μισό λίτρο νερό καλά αλατισμένο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τους κύβους της σελινόριζας και βράζετε για 7-10 λεπτά. Σουρώνετε τα υλικά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατελίτσα.

Πλένετε, στεγνώνετε τα παντζαρόφυλλα και τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια όπως το μαρούλι. Βάζετε τα κομμένα παντζαρόφυλλα σε μια σαλατιέρα και από πάνω βάζετε τις αγκινάρες και τις σελινόριζες. Ανακατεύετε τα υλικά με ένα πιρούνι. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκου ροδιού, το ξίδι και το πετιμέζι. Ρίχνετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές, και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε μισό λίτρο νερό καλά αλατισμένο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις φετούλες της αγκινάρας και τους κύβους της σελινόριζας και βράζετε για 7-10 λεπτά. Σουρώνετε τα υλικά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατελίτσα.

Βήμα 2

Πλένετε, στεγνώνετε τα παντζαρόφυλλα και τα κόβετε σε λεπτά κομμάτια όπως το μαρούλι. Βάζετε τα κομμένα παντζαρόφυλλα σε μια σαλατιέρα και από πάνω βάζετε τις αγκινάρες και τις σελινόριζες. Ανακατεύετε τα υλικά με ένα πιρούνι. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό φρέσκου ροδιού, το ξίδι και το πετιμέζι. Ρίχνετε μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάτε καλά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές, και περιχύνετε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε στο τραπέζι.