Μια ιδιαίτερη παντζαροσαλάτα με πικάντικη γεύση. Ετοιμάζεται μέσα σε 10 λεπτά και συνοδεύει τέλεια τα θαλασσινά και τα ψάρια.

Υλικά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1/2 κουτ. γλυκού νιφάδες μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σπόρους μουστάρδας*
- 500 γρ. έτοιμα βρασμένα παντζάρια (στα σούπερ μάρκετ)
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Tips
- Οι σπόροι μουστάρδας ή αλλιώς σπόροι σιναπιού ή σιναπόσποροι είναι πολύ μικροί, σκληροί και ολοστρόγγυλοι με χρώμα κίτρινο ή κιτρινοκαφέ. Χρησιμοποιούνται ολόκληροι σε πίκλες, τουρσιά, μαρινάδες, ακόμα και στην άλμη για ελιές. Θα τους βρείτε σε ενημερωμένα μπαχαράδικα και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.