Καλοκαιρινή «συμμαχία» με ζουμερές ντομάτες και γλιστρίδα σε μια δροσερή σαλάτα που περιχύνουμε με νόστιμο ντρέσινγκ από πετιμέζι και σάλτσα σόγιας.
Υλικά
- 30 ντοματάκια κατά προτίμηση Σαντορινιά
- ½ κιλό γλιστρίδα τρυφερή
- 20 ελιές θρούμπες
- 200γρ. χλωρό τυρί Σαντορίνης
- 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
- 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ρίγανη
- αλάτι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο βραστό νερό ρίχνετε τα ντοματάκια για 2 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ξεφλουδίζετε. Τα κόβετε στη μέση.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε στο μπλέντερ το πετιμέζι, το ξίδι, τη σάλτσα σόγιας, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλάτι. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Βήμα 3
Πλένετε καλά τη γλιστρίδα και τη βάζετε μέσα στη σαλατιέρα που θα σερβίρετε τη σαλάτα μαζί με τα ντοματάκια και τις ελιές. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού ρίχνετε το τυράκι από πάνω σκορπώντας το σε όλη την επιφάνεια και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb