Οι μελιτζάνες της εποχής ψήνονται στον φούρνο και γίνονται η βάση σε μια πρωτότυπη γευστική σαλάτα με γλιστρίδα και απάκι κοτόπουλου. Το τσαφαλούτι ταιριάζει πολύ γευστικά με τη μελιτζάνα και δίνει μια νότα δροσιάς.
Υλικά
- 2 μελιτζάνες τσακώνικες
- 2 ματσάκια γλιστρίδα
- 60 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον για τις μελιτζάνες
- 100 γρ. απάκι κοτόπουλου
- 4 ντοματίνια
- 15 ml παλαιωμένο ξίδι
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. τυρί τσαλαφούτι
- 8 φύλλα κάππαρης
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα φύλλα της γλιστρίδας. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες με πάχος 1 εκ. Τις ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 12΄-13΄.Βήμα 2
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο από το ελαιόλαδο για 1΄ στο τηγάνι. Το κρατάμε στην άκρη. Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε τη γλιστρίδα και τα ντοματίνια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.Βήμα 3
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες σε πιατέλα μαζί με τη σαλάτα γλιστρίδας, το απάκι, μεγάλες κουταλιές τσαλαφούτι και φύλλα κάππαρης.Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food Styling: Μ. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO M