Οι σαλάτες με όσπρια είναι από τις πιο θρεπτικές επιλογές για το καθημερινό τραπέζι. Εδώ συνδυάζουμε μαυρομάτικα με λιαστή ντομάτα, σπανάκι και φρέσκο κρεμμυδάκι, με μια ωραία σάλτσα με όξινο χαρακτήρα.
Υλικά
- 500γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 250γρ. σπανάκι φρέσκο, μόνο τα φύλλα
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6 λιαστές ντομάτες
- 1 φλιτζάνι άνηθο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά, χωρίς να διαλυθούν. Τα σουρώνετε.Βήμα 2
Πλένετε το σπανάκι καλά και κόβετε τα φυλλαράκια του λεπτά για σαλάτα. Το ανακατεύετε με τα μαυρομάτικα φασόλια. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τις λιαστές ντομάτες και τα ρίχνετε μέσα στα μαυρομάτικα. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και ανακατεύετε.Βήμα 3
Στο μπλέντερ του μίξερ σας ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο, το ξίδι, το λεμόνι, τη σάλτσα σόγια και λίγο αλάτι. Τα χτυπάτε και περιχύνετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb