Μία ξεχωριστή σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο, που θα στολίσει το τραπέζι σας!
Υλικά
- 1 σαλάτα (γαλλική) πλυμένη και στραγγισμένη, για τη βάση της σαλάτας
- 400γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο βρασμένο
- 1½ φλιτζάνι μάνγκο, σε κυβάκια
- 1/3 φλιτζανιού κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο ή μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλιτζανιού αμύγδαλα, σε μακρόστενα κομμάτια και καβουρδισμένα ή κουκουνάρια καβουρδισμένα
- ½ φλιτζάνι σπυριά ροδιού για το γαρνίρισμα
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
Tips
- Μπορείτε να σερβίρετε όλη τη σαλάτα σε μεγάλη πιατέλα. Τότε στρώνετε την πιατέλα με τα φύλλα της σαλάτας και στοιβάζετε το μίγμα ομοιόμορφα από πάνω. Το περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και γαρνίρετε γύρω γύρω με σπυριά ροδιού. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα χρωματιστά φρούτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και το ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το μάνγκο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιανδρο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα ή τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε.Βήμα 2
Χτυπάτε με σύρμα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνουν ένα πηχτό μίγμα.Βήμα 3
Στρώνετε έξι πιάτα με τα φύλλα της σαλάτας, μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο και το τοποθετείτε από πάνω. Περιχύνετε τη σάλατα με τη σάλτσα, γαρνίρετε με το ρόδι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Εlena Jeffrey