Στα Χανιά όπου και να περπατήσεις βλέπεις παντού δέσπολες! Ξεκίνησαν επίσης οι φράουλες που τόσο πολύ αγαπιούνται και καλλιεργούνε στο Μεξικό. Μια δροσερή πράσινη φρουτένια σαλάτα που συμπληρώνεται με την απαλή γεύση από τυρομάλαμα. Μια συνταγή της ομάδας του Matzénta kuzina del sol στα Χανιά.
Υλικά
- 200 γρ. μιξ μαρουλιών
- 50 γρ. φράουλες σε φέτες
- 50 γρ. αβοκάντο σε κύβους
- 50 γρ. τυρομάλαμα σε μικρούς κύβους
- 30 γρ. σπασμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- ε.π. ελαιόλαδο
- 70 γρ. μούσμουλα χωρίς φλούδα και κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
- 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. ψιλοκομμένο τζίντζερ
- Αλάτι, πιπέρι
Μερίδες: 3
Για τη σαλάτα
Για το ντρέσινγκ μούσμουλου
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. Διατηρούμε στο ψυγείο. Πλένουμε πολύ καλά τα μαρούλια μας και σε μεταλλικό σκεύος τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με απλές κινήσεις. Στήνουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας και ραντίζουμε με καλής ποιότητας ελαιόλαδο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος