Μια αρωματική σαλάτα που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία τα ψητά και ωμά λαχανικά με τις φράουλες και το μπλε τυρί. Το γλυκόξινο dressing της προσθέτει ακόμη περισσότερη νοστιμιά.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψήνετε για 3-4 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Κάνετε φλοίδες το υπόλοιπο μέρος των σπαραγγιών με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα καρότα ή τα κόβετε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι.
Βάζετε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και κουνάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Στρώνετε τα σαλατικά ανακατεμένα με τα αρωματικά σε μια πιατέλα, από πάνω σκορπάτε τα κρεμμύδια, τις κορυφές και τις φλοίδες των σπαραγγιών. Πασπαλίζετε με το μπλε τυρί, τις φράουλες, το κουκουνάρι και το μαύρο σουσάμι, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τις κορυφές από τα σπαράγγια και ψήνετε για 3-4 λεπτά από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρώς.
Βήμα 2
Κάνετε φλοίδες το υπόλοιπο μέρος των σπαραγγιών με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τα καρότα ή τα κόβετε σε λεπτές φέτες με το μαχαίρι.
Βήμα 3
Βάζετε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα βαζάκι με καπάκι, κλείνετε και κουνάτε δυνατά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 4
Στρώνετε τα σαλατικά ανακατεμένα με τα αρωματικά σε μια πιατέλα, από πάνω σκορπάτε τα κρεμμύδια, τις κορυφές και τις φλοίδες των σπαραγγιών. Πασπαλίζετε με το μπλε τυρί, τις φράουλες, το κουκουνάρι και το μαύρο σουσάμι, περιχύνετε με το dressing και σερβίρετε.