Μια κρύα σαλάτα που συνδυάζει τα όσπρια με τη ρόκα είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό σας αλλά και για το ταπεράκι του γραφείου.
Υλικά
- 100 γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
- 100 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 100 γρ. χοντρές φακές, βρασμένες
- 100 γρ. ροβίτσα, βρασμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένη
- 20 ml χυμό λεμονιού
- 30 ml χυμό πορτοκαλιού
- 10 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- ½ κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 3/4 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4-5
Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ σκόρδου
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεκινάμε φτιάχνοντας πρώτα τη βινεγκρέτ. Πώς; Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ με καπάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός από τη ρόκα. Προσοχή, έχουμε βράσει σε ξεχωριστές κατσαρόλες τα όσπρια γιατί απαιτούν διαφορετικό χρόνο.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με το καπάκι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
Βήμα 4
Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνίροντας με τη ρόκα και περιχύνοντας με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.