Τα καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα μαγειρεύονται εξαιρετικά ως φαγητό κατσαρόλας αλλά σερβίρονται μια χαρά και ως σαλάτα.
25'
Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια, ελιές και λαδοτύρι Μυτιλήνης
Υλικά
- 1 κιλό αμπελοφάσουλα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 250γρ. ντοματίνια
- 200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
- 100γρ. ελιές θρούμπες
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.Βήμα 2
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση