ampelofasoula
clock icon
25'

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, ντοματίνια, ελιές και λαδοτύρι Μυτιλήνης

Υλικά

  • 1 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 250γρ. ντοματίνια
  • 200γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης
  • 100γρ. ελιές θρούμπες
  • 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα μαγειρεύονται εξαιρετικά ως φαγητό κατσαρόλας αλλά σερβίρονται μια χαρά και ως σαλάτα.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα  για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.
Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζετε τα Αμπελοφάσουλα  για 8-10 λεπτά ή για λίγο περισσότερο αναλόγως πόσο μαλακά τα θέλετε. Τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με άφθονο κρύο νερό. Τα στραγγίζετε καλά σε ένα σουρωτήρι.

Βήμα 2

Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και το λαδοτύρι σε χοντρούς κύβους.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αμπελοφάσουλα και στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση