Μία δροσερή πράσινη σαλάτα για να συνοδέψετε τα πουλερικά και τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 μαρούλι μικρό
- 2 πιπεριές κόκκινες
- 2 καρότα
- τους σπόρους από 1 ρόδι
- 1 λόλα κόκκινη
- 2 ρίζες αντίδια
- 2-3 ρίζες σπανάκι
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
- αλάτι
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα καθαρίζετε φυλλαράκι φυλλαράκι να φύγουν τα χώματα. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη λόλα, τα αντίδια, το σπανάκι, τη ρόκα και τρίβετε από πάνω τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα.Βήμα 2
Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύετε ξανά και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.Βήμα 3
Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το πετιμέζι και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε για τελευταία φορά και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb