20181210195601_salata-apo-prasina-fylla-me-kokkines-piperies
clock icon
20'

Σαλάτα γιορτινή με dressing από πετιμέζι και βαλσαμικό

Υλικά

  • 1 μαρούλι μικρό
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 καρότα
  • τους σπόρους από 1 ρόδι
  • 1 λόλα κόκκινη
  • 2 ρίζες αντίδια
  • 2-3 ρίζες σπανάκι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Για το dressing

  • 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι

Μία δροσερή πράσινη σαλάτα για να συνοδέψετε τα πουλερικά και τα ψητά κρέατα στο γιορτινό τραπέζι.

Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα καθαρίζετε φυλλαράκι φυλλαράκι να φύγουν τα χώματα. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη λόλα, τα αντίδια, το σπανάκι, τη ρόκα και τρίβετε από πάνω τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα.
Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύετε ξανά και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το πετιμέζι και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε για τελευταία φορά και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε καλά όλα τα σαλατικά και τα καθαρίζετε φυλλαράκι φυλλαράκι να φύγουν τα χώματα. Ψιλοκόβετε το μαρούλι, τη λόλα, τα αντίδια, το σπανάκι, τη ρόκα και τρίβετε από πάνω τα πλυμένα και καθαρισμένα καρότα.

Βήμα 2

Ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις κόκκινες πιπεριές πολύ ψιλοκομμένες. Ανακατεύετε καλά και σκορπίζετε από πάνω τους σπόρους του ροδιού. Ανακατεύετε ξανά και φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε το dressing: ρίχνετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, το πετιμέζι και το αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε για τελευταία φορά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb