salata fatous-anoigma
clock icon
20'

Σαλάτα φατούς

Υλικά

  • 1αραβική πίτα
  • 1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι ραπανάκια, σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι αντράκλα (προαιρετικά), κομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
  • Για το dressing

  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 2 κουτ. σούπας σουμάκ
  • 1/4 φλιτζάνι μελάσα ροδιού
  • 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μια ιδιαίτερη σαλάτα από την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη.

Κόβουμε την αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο ή τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Dressing: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Σαλάτα: Ρίχνουμε όλα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια της αραβικής πίτας που έχουμε ψήσει.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIOM.GR

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε την αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο ή τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2

Dressing: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Σαλάτα: Ρίχνουμε όλα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια της αραβικής πίτας που έχουμε ψήσει.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIOM.GR