Μια ιδιαίτερη σαλάτα από την κουζίνα του Λιβάνου, που είναι πληθωρική, γεμάτη αρώματα και μπαχαρικά, εκλεκτή και κοσμοπολίτικη.
Υλικά
- 1αραβική πίτα
- 1 φλιτζάνι μαρούλι, κομμένο
- 1 φλιτζάνι ντομάτα, κομμένη
- 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο
- 1/3 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, κομμένη
- 1/4 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι ραπανάκια, σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι αντράκλα (προαιρετικά), κομμένη
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι μέντα, ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 2 κουτ. σούπας σουμάκ
- 1/4 φλιτζάνι μελάσα ροδιού
- 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε την αραβική πίτα σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο ή τα τηγανίζουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Dressing: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 3
Σαλάτα: Ρίχνουμε όλα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ σερβιρίσματος, τα περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα μαζί με τα κομμάτια της αραβικής πίτας που έχουμε ψήσει.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: STUDIOM.GR