Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.
Υλικά
- 400γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 200γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
- 150γρ. μύδια (χωρίς κέλυφος)
- 3 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες
- 3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης), σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 250γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα θαλασσινά της συνταγής με άλλα της αρεσκείας σας ή να αλλάξετε τη μεταξύ τους αναλογία. Πρέπει όμως να σιγουρευτείτε ότι ψήνονται όλα στον ίδιο χρόνο, αλλιώς βράζετε πρώτα τα πιο σκληρά θαλασσινά μόνα τους (καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές) και μετά προσθέτετε τα μαλακά (γαρίδες, μύδια, κλπ).
- Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια προτιμήστε τα πιο μικρά γιατί τα μεγάλα είναι πιο σκληρά.