clock icon
30'

Ρυζοσαλάτα με αβγό, αβοκάντο και ντοματίνια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 λεμόνι
  • 15 ντοματίνια
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε κυβάκια
  • 2 αβγά βραστά σε φέτες
  • αλάτι
  • Για το λάδι μαϊντανού

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό

Θέλετε μια διαφορετική και χορταστική σαλάτα γεμάτη εξωτικά αρώματα; Αυτή η ρυζοσαλάτα με ρύζι μπασμάτι, αβοκάντο, μυρωδικά και αβγά είναι ότι πρέπει για εσάς, καθώς και μια νόστιμη λύση για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αβγά που περίσσεψαν.

Πρώτα βράζετε το ρύζι. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό να πάρει βράση και αφού το αλατίσετε, ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο να βράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, οπότε το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ να κρυώσει.
Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, παίρνετε το ξύσμα από το λεμόνι, καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε κυβάκια και το περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει. Κόβετε τα ντοματίνια στα 2 ή στα 4 –ανάλογα πόσο μεγάλα είναι- και το ζαμπόν σε καρεδάκια
Προσθέτετε όλα τα κομμένα υλικά στο μπολ με το ρύζι, αλατίζετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
Τέλος, καθαρίζετε και κόβετε τα βρασμένα αβγά σε φέτες κι ετοιμάζετε το πράσινο λάδι μαϊντανού χτυπώντας στο multi το λάδι με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε τη σαλάτα με τα αβγά, περιχύνετε με το λάδι μαϊντανού και σερβίρετε αμέσως!

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα βράζετε το ρύζι. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό να πάρει βράση και αφού το αλατίσετε, ρίχνετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο να βράσει για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι, οπότε το στραγγίζετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ να κρυώσει.

Βήμα 2

Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, παίρνετε το ξύσμα από το λεμόνι, καθαρίζετε το αβοκάντο, το κόβετε σε κυβάκια και το περιχύνετε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσει. Κόβετε τα ντοματίνια στα 2 ή στα 4 –ανάλογα πόσο μεγάλα είναι- και το ζαμπόν σε καρεδάκια

Βήμα 3

Προσθέτετε όλα τα κομμένα υλικά στο μπολ με το ρύζι, αλατίζετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί.

Βήμα 4

Τέλος, καθαρίζετε και κόβετε τα βρασμένα αβγά σε φέτες κι ετοιμάζετε το πράσινο λάδι μαϊντανού χτυπώντας στο multi το λάδι με τον μαϊντανό και λίγο αλάτι. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε τη σαλάτα με τα αβγά, περιχύνετε με το λάδι μαϊντανού και σερβίρετε αμέσως!