Το πιλάφι και γενικά το βραστό ρύζι είναι πιο εύκολο από το ριζότο, καθώς δεν απαιτείται η σταδιακή προσθήκη του ζωμού. Θέλει όμως και αυτό την προσοχή του στο βρασμό, για να μην κολλήσει και να παραμείνει σπυρωτό.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή παρμπόιλντ
- 2 ½ - 3 φλιτζάνια ζωμό
- 2 – 3 κουτ. σούπας βούτυρο, ή ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Η σωστή αναλογία ρυζιού – ζωμού, είναι 1 μέρος ρύζι με 2 ½ μέρη ζωμό (ή νερό). Εάν πρόκειται για πιο μαλακό πιλάφι, η αναλογία είναι 1 μέρος ρύζι με 3 μέρη υγρού.
- Ανακατεύετε το ρύζι μόνο με πιρούνι, για να ξεχωρίζουν οι κόκκοι και να μείνει το ρύζι σπυρωτό.