rizi-kourkouma-rodi
clock icon
30'

Ρύζι αρωματισμένο με κουρκουμά, φιστίκια και ρόδι

Υλικά

  • 350γρ. ρύζι παρμπόιλντ
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμά
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια σπόρους από ρόδι
  • 150γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα
  • αλάτι

Γευστικό συνοδευτικό για το γιορτινό τραπέζι, με υπέροχο χρώμα και πλούσια γεύση.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.
Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.
Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κατσαρόλα. Ρίχνετε τον κουρκουμά και ανακατεύετε. Αλατίζετε και ρίχνετε το ζωμό λαχανικών.

Βήμα 2

Μαγειρεύετε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς ο ζωμός και να στεγνώσει. Το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύετε με τα σπόρια του ροδιού.

Βήμα 3

Σερβίρετε το ρύζι σε πιατέλα πασπαλίζοντας από πάνω με τα φιστίκια.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή