Κλασικό πιάτο της εποχής του Τσελεμεντέ, τα κεφτεδάκια με πατάτες που έφτιαχνε κάθε μαμά που σεβόταν τον “μαγειρικό” της εαυτό στα γιορτινά της τραπέζια της δεκαετίας του ’70, κάπου ξεχάστηκαν στη δίνη του χρόνου. Ωστόσο, είναι τόσο απλά και νόστιμα, που τους αξίζει ένα θριαμβευτικό come back.
Υλικά
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη σε μικρά κομματάκια
- 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αβγά
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 2 κουτ. γλυκού κοφτά ξερή
- λίγο μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι - πιπέρι
Tips
- Mε μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα ωραιότατο πρόχειρο γεύμα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο ζαμπόν ή σοταρισμένο μπέικον.
- Αν δεν σας αρέσει η ρίγανη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μαϊντανό ή θυμάρι φρέσκο ή ξερό.