Ετοιμάζουμε μια διαφορετική συνταγή με ρεβίθια για το οικογενειακό τραπέζι. Φτιάχνουμε και εύκολη σος τυριού με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 8 μπούτια κοτόπουλου
- 2 μαραθόριζες, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, έτοιμη από βαζάκι
- 3 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
- 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 800 γρ. ρεβίθια έτοιμα,βρασμένα, μέχρι να μαλακώσουν
- 250 ml νερό από αυτό που έβρασαν τα ρεβίθια
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- τραγανό ψωμί, για συνοδεία
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
- 100 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
- 1 χούφτα άνηθο, ψιλοκομμένο και λίγο επιπλέον για το σερβίριρισμα
- αλάτι
Για τη σος τυριού:
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πιρέξ, μαζί με την πάστα πιπεριάς και τη μελάσα, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Απλώνουμε τη μαραθόριζα σε ένα αντικολλητικό ταψί και από πάνω ακουμπάμε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω. Ψήνουμε για 20'.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες και τα ρεβίθια μαζί με ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν και τη ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και ψήνουμε για άλλα 30΄ ή μέχρι το κρέας να γίνει τραγανό και η σάλτσα να συμπυκνωθεί.
Βήμα 4
Σος τυριού: Αναμειγνύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι με τη μελάσα, λίγο αλάτι, το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα και τον άνηθο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και ρίχνουμε τη σος τυριού πάνω από τα ρεβίθια χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με λίγο άνηθο και σερβίρουμε.