Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό με το κόκκινο χρώμα, που μπορεί να σταθεί και ως τούρτα γενεθλίων ή ως επιδόρπιο σε ένα περισσότερο ή λιγότερο επίσημο κάλεσμα
Υλικά
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 150ml ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
- 150ml ξινόγαλο
- 2 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 100 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
Μερίδες: 8
ΓΙα την κρέμα τυριού
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180ºC και στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε δύο φόρμες διαμέτρου 18cm . Ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο στο λάδι και το ξινόγαλο, στη συνέχεια ανακατέψτε το χρώμα τροφίμων. Ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και στη συνέχεια χτυπήστε τα μαζί με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει. Το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμο. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 3
Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μαζί μέχρι να γίνουν λεία και στη συνέχεια χτυπάμε το μαλακό τυρί. Βάζουμε μια στρώση γλάσο ανάμεσα στις στρώσεις του κέικ και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το υπόλοιπο για να γαρνίρουμε το κέικ.
Συνταγή: Janine Ratcliffe