Ο Αράθυμος Ειρηναίος, από τον φούρνο 2Ε στην Τήνο, ζύμωσε για το Cantina ψωμί φόρμας πολύσπορο και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή.

Υλικά
- 750 γρ. αλεύρι κίτρινο ψιλό
- 500 γρ. αλεύρι κίτρινο χοντροκομμένο
- 50 γρ. αλάτι
- 100 γρ. προζύμι 70 ωρών ωρίμασης
- 150-200 ml νερό
- μιξ σπόρων για πασπάλισμα
Για τρεις φόρμες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μίξερ μαζί με το νερό και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 10'.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το προζύμι και το αλάτι και ζυμώνουμε για 4' σε γρήγορη ταχύτητα.
Βήμα 3
Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο με πανί να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βήμα 4
Κόβουμε σε κομμάτια των 650 γρ., τα πλάθουμε σε μεγάλες φρατζόλες και τα τοποθετούμε σε μακρόστενες φόρμες.
Βήμα 5
Ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε τους σπόρους από πάνω.
Βήμα 6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 230°C για περίπου 1 ώρα.
Φωτογραφία: Έβελυν Φώσκολου