Αυτά τα ψωμάκια με τυρί παρμεζάνα και με την αφράτη ζύμη χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ είναι ιδανικό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι αλλά και για ένα χορταστικό πρωινό ή σνακ.
Υλικά
- 1 κουτί 1·2· Βake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ε.π. ελαιόλαδο
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
- 1 αυγό
- μαύρο σουσάμι
Μερίδες: 6-8
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το 1·2· Βake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Πολτοποιούμε το σκόρδο με το λάδι και το ανακατεύουμε με τα τυριά. Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 30 γρ. περίπου.
Βήμα 2
Τα ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και βάζουμε στο κέντρο ένα κουταλάκι από το μίγμα των τυριών. Κλείνουμε καλά τη ζύμη, την πλάθουμε σε μπαστούνια, πλέκουμε τις 2 άκρες και τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά.