Ένας ξεχωριστός, πικάντικος μεζές με κολοκύθα που συνοδεύει εξαιρετικά κρασί και τσίπουρο.
Υλικά
- 600γρ. κολοκύθα
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 100ml κρασί λευκό
- 5 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο, χοντροτριμμένο
- 240γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο ή μπούκοβο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε την κολοκύθα από τους σπόρους και τη φλούδα και την κόβετε σε κύβους 1εκ.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λαδώνετε ένα ταψί. Απλώνετε μέσα στο ταψί την κολοκύθα και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Βάζετε σε ένα γουδί το σκόρδο, το ξίδι, το κρασί, το ψωμί και τα καρύδια και τα χτυπάτε μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σιγά σιγά ρίχνετε το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα.
Βήμα 4
Ρίχνετε κουταλιές από τη σάλτσα πάνω στην κολοκύθα και τέλος πασπαλίζετε με πιπέρι ή μπούκοβο.
Βήμα 5
Ψήνετε την κολοκύθα στο φούρνο για 20-30 λεπτά. Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb