Η κλασική γαλοπούλα των Χριστουγέννων γίνεται πεντανόστιμη στο φούρνο με βούτυρο Lurpak. Το γλάσο με πορτοκάλι και μύρτιλο της ταιριάζει πολύ. Ένα πιάτο με γεύσεις και αρώματα γιορτής που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αέρα στους 200°C. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα βαθύ ταψί και την αλείφουμε με το μαλακό
βούτυρο Lurpak , αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε με τα φύλλα δάφνης. Την ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες.
Στο μεταξύ τοποθετούμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρέυουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Μετά από 2 ½ ώρες, βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο παντού να την καλύψει καλά. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να είναι καλά ψημένο το κρέας.
Στολίζουμε την πιατέλα με τα φρούτα που έχουμε και στο γλάσο (πορτοκάλι και μύρτιλα) για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο με αέρα στους 200°C. Τοποθετούμε τη γαλοπούλα σε ένα βαθύ ταψί και την αλείφουμε με το μαλακό
βούτυρο Lurpak , αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε με τα φύλλα δάφνης. Την ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες.
Βήμα 2
Στο μεταξύ τοποθετούμε όλα τα υλικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρέυουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 3
Μετά από 2 ½ ώρες, βγάζουμε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και απλώνουμε το γλάσο παντού να την καλύψει καλά. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να είναι καλά ψημένο το κρέας.
Βήμα 4
Στολίζουμε την πιατέλα με τα φρούτα που έχουμε και στο γλάσο (πορτοκάλι και μύρτιλα) για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.