Φουρνίζουμε υπέροχες μελιτζάνες, γεμιστές με ρεβίθια και ντομάτα και θα γίνει το αγαπημένο μας πιάτο.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
- 300 ml ηλιέλαιο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κιλό ντομάτες κονκασέ από κονσέρβα
- 300 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
- 1 μάτσο βασιλικό
- 1 μάτσο κόλιανδρο, φρέσκο
- 200 γρ. Αρσενικό Νάξου
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το κύμινο και μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τη μισή ντομάτα.
Βήμα 2
Ρίχνουμε και τα ρεβίθια ελαφρά σπασμένα και μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρουν. Προσθέτουμε το μισό τυρί και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει και γεμίζουμε την κάθε φέτα μελιτζάνας με γέμιση. Τυλίγουμε να κλείσουν σε ρολάκια και τα στρώνουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40΄. Σερβίρουμε τα ρολάκια μελιτζάνας ζεστά ή χλιαρά.