Μια ασυνήθιστη παντζαροσαλάτα, νόστιμη και αποτοξινωτική, που συνδυάζει τις γήινες γεύσεις του παντζαριού, με την κρεμώδη υφή του αβοκάντο και την μοναδική νοστιμιά του κατσικίσιου τυριού και του σύγκλινου.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Τυλίγετε τα παντζάρια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσετε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχετε αν ψήθηκαν με ένα μαχαίρι, πρέπει να κόβονται πανεύκολα. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα αποφλοιώνετε με μαχαίρι και τα κόβετε σε φέτες ή κύβους.
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε μπολ τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το αβοκάντο και τα ανακατεύετε καλά.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και το σύγκλινο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα σας στο μπολ. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Τυλίγετε τα παντζάρια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσετε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα ψήνετε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχετε αν ψήθηκαν με ένα μαχαίρι, πρέπει να κόβονται πανεύκολα. Στη συνέχεια, τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα αποφλοιώνετε με μαχαίρι και τα κόβετε σε φέτες ή κύβους.
Βήμα 2
Καθαρίζετε τα αβοκάντο και τα κόβετε σε κύβους. Βάζετε σε μπολ τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το αβοκάντο και τα ανακατεύετε καλά.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το σκόρδο και το σύγκλινο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αμέσως το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τον βασιλικό.
Βήμα 4
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περιχύνετε με αυτό τη σαλάτα σας στο μπολ. Ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως.