clock icon
45'

Ψαρονέφρι κρασάτο με κρέμα μανιταριών

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 250γρ. μανιτάρια καμπανούλες
  • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4-5 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Το ζουμερό ψαρονέφρι συναντάει τα πληθωρικά μανιτάρια, με την κρέμα γάλακτος να δένει αρμονικά αυτό το νόστιμο πάντρεμα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πιάτο που είναι ιδανικό για ρομαντικό δείπνο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές.
Κόβετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις φέτες από το ψαρονέφρι και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Κόβετε τα μανιτάρια και τα βάζετε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια να σοταριστούν. Ρίχνετε το κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτετε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το ψαρονέφρι και τα μανιτάρια. Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.