Ένα συνοδευτικό που θα ταιριάξει τέλεια με τα ψητά κρεατικά του κυριακάτικου ή του γιορτινού σας τραπεζιού.
Υλικά
- ½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 2 πράσα μεγάλα, σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
- λάδι για τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι μυζήθρα χωριάτικη, ψιλοτριμμένη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Τηγανίζετε τις πατάτες σε ζεστό λάδι αφού πρώτα τις αλατίσετε. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.Βήμα 2
Ζεσταίνετε τις τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα καθαρό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες του πράσου μέχρι να μαραθούν. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί το πράσο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.Βήμα 3
Βάζετε τους κύβους της πατάτας σε ένα μπολ και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και τη χωριάτικη μυζήθρα. Σερβίρετε τις πατάτες σε μια στρογγυλή πιατέλα και τις περιχύνετε με το σοταρισμένο πράσο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb