sandouits polysporo me omeleta anoigma
clock icon
20'

Πολύσπορο ψωμάκι με ομελέτα, σπανάκι και φέτα

Υλικά

    Για 1 σάντουιτς

  • 50 γρ. φέτα
  • 25 γρ. σπανάκι baby
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες του τοστ πολύσπορο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 2 λεπτές φέτες ντομάτας
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Ένα σάντουιτς με πολύσπορο ψωμάκι, απολύτως χορταστικό, που ετοιμάζουμε πολύ γρήγορα και το οποίο μπορούμε να το απολαύσουμε είτε στο γραφείο είτε στο σπίτι.

Σε ένα μπολ χοντροσπάμε τη φέτα και προσθέτουμε το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα τηγάνι, που να χωράει τις φέτες του τοστ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και, μόλις αρχίσουν να σφίγγουν, απλώνουμε στο κέντρο το μείγμα με το σπανάκι σε μέγεθος περίπου όσο μια φέτα τοστ.

Διπλώνουμε την ομελέτα δεξιά και αριστερά, μετά από πάνω και, στη συνέχεια, τη γυρίζουμε ώστε η γέμιση να μείνει στο κέντρο. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμη, γυρίζοντάς τη.

Βγάζουμε την ομελέτα και στο ίδιο τηγάνι φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Αλείφουμε τη μία με μουστάρδα, βάζουμε τις φέτες ντομάτας και την ομελέτα, κλείνουμε με την άλλη φέτα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης 
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χοντροσπάμε τη φέτα και προσθέτουμε το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι, που να χωράει τις φέτες του τοστ, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και, μόλις αρχίσουν να σφίγγουν, απλώνουμε στο κέντρο το μείγμα με το σπανάκι σε μέγεθος περίπου όσο μια φέτα τοστ.

Βήμα 4

Διπλώνουμε την ομελέτα δεξιά και αριστερά, μετά από πάνω και, στη συνέχεια, τη γυρίζουμε ώστε η γέμιση να μείνει στο κέντρο. Την αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά ακόμη, γυρίζοντάς τη.

Βήμα 5

Βγάζουμε την ομελέτα και στο ίδιο τηγάνι φρυγανίζουμε τις φέτες ψωμιού. Αλείφουμε τη μία με μουστάρδα, βάζουμε τις φέτες ντομάτας και την ομελέτα, κλείνουμε με την άλλη φέτα και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης 
Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY