Μία διαφορετική σαλάτα που ταιριάζει πολύ με ψητά κρέατα και πουλερικά και θα γίνει η αγαπημένη σας επιλογή για τις μέρες που κάνετε BBQ.
Για το πέστο άνηθου: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τον άνηθο με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για 2-3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Στο ενδιάμεσο, σταματάτε το μπλέντερ και με μια σπάτουλα ανακατεύετε μαζεύοντας τα κολλημένα φυλλαράκια του άνηθου στο κέντρο των μαχαιριών. Συνεχίζετε μέχρι να πάρετε μια ωραία πάστα. Αδειάζετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Πλένετε και σκουπίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τρίβετε τα λαχανικά στο spiralizer (ειδικό εργαλείο για τη δημιουργία σπαγγέτι λαχανικών). Εναλλακτικά, κόβετε τα κολοκύθια και τα καρότα σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
Ρίχνετε το σπαγγέτι στο μπολ με το πέστο. Προσθέτετε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το σπαγγέτι πασπαλίζοντας με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το πέστο άνηθου: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τον άνηθο με το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για 2-3 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Στο ενδιάμεσο, σταματάτε το μπλέντερ και με μια σπάτουλα ανακατεύετε μαζεύοντας τα κολλημένα φυλλαράκια του άνηθου στο κέντρο των μαχαιριών. Συνεχίζετε μέχρι να πάρετε μια ωραία πάστα. Αδειάζετε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
Βήμα 2
Πλένετε και σκουπίζετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Τρίβετε τα λαχανικά στο spiralizer (ειδικό εργαλείο για τη δημιουργία σπαγγέτι λαχανικών). Εναλλακτικά, κόβετε τα κολοκύθια και τα καρότα σε πολύ λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός μαντολίνου και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.
Βήμα 3
Ρίχνετε το σπαγγέτι στο μπολ με το πέστο. Προσθέτετε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε το σπαγγέτι πασπαλίζοντας με λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Βήμα 4
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά