Κλασική κι αγαπημένη εκδοχή της πίτσας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε το προσούτο και τον βασιλικό αφού ψηθεί η πίτσα. Είναι ωραίο να είναι ωμά!

Υλικά
- 4 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος + λίγο επιπλέον
- ½ φλιτζανάκι του καφέ Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 2 φακελάκια μαγιά σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- λίγο Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο και μερικά ολόκληρα φύλλα
- 3 μπάλες μοτσαρέλα στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
- 100γρ. Prosciutto Crudo Del Borgo Antico Deluxe
Για τη ζύμη
Για την επικάλυψη
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη μαγιά με τη ζάχαρη, προσθέτετε ½ φλιτζάνι από το χλιαρό νερό και ανακατεύετε καλά. Περιμένετε 5 λεπτά να αρχίσει το μίγμα να κάνει φουσκάλες.
Βήμα 2
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι. Προσθέτετε το μισό λάδι, το μίγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Αρχίζετε να ανακατεύετε και στη συνέχεια να ζυμώνετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βήμα 3
Απλώνετε μια χούφτα αλεύρι στον πάγκο εργασίας και αδειάζετε πάνω το μίγμα. Ζυμώνετε περίπου για 10 λεπτά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδης. Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (γιατί θα φουσκώσει), ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και καλύπτετε με ένα πανί. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν φουσκώσει, τη χτυπάτε να μαζέψει και την αφήνετε να φουσκώσει ξανά για άλλη μισή ώρα.
Βήμα 4
Ενώ περιμένετε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζετε τη σάλτσα. Βάζετε την τριμμένη ντομάτα να βράσει με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και μια πρέζα ζάχαρη μέχρι να πήξει. Την αφήνετε να κρυώσει εκτός φωτιάς.
Βήμα 5
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε δύο φύλλα τα οποία απλώνετε σε λαδωμένα τετράγωνα ή στρογγυλά ταψάκια. Αλείφετε με τη σάλτσα της ντομάτας, πασπαλίζετε με το βασιλικό, μοιράζετε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα και το προσούτο και ψήνετε τις πίτσες στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Βήμα 6
Βγάζετε τις πίτσες από το φούρνο, διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, με το ειδικό εργαλείο χαράζετε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.