Μια ξεχωριστή πίτσα με τραγανή βάση από chips πατάτας και πολύ λαχταριστή γεύση. Το αβγό στο τέλος, κάνει τη γευστική διαφορά.
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τις φέτες πατάτας, απλώνοντας τες ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος. Αλατοπιπερώνετε.
Σκορπάτε πάνω το βούτυρο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να είναι ελαφρώς τραγανές.
Αλείφετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και το τυρί, σπάτε το αβγό στο κέντρο και με ένα πιρούνι το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το αβγό και να λιώσει το τυρί.
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε την πίτσα σε ένα πιάτο, τοποθετείτε από πάνω ομοιόμορφα το προσούτο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και βάζετε μέσα τις φέτες πατάτας, απλώνοντας τες ώστε να καλυφτεί ομοιόμορφα ο πάτος. Αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 2
Σκορπάτε πάνω το βούτυρο και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να είναι ελαφρώς τραγανές.
Βήμα 3
Αλείφετε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με τον βασιλικό και το τυρί, σπάτε το αβγό στο κέντρο και με ένα πιρούνι το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει το αβγό και να λιώσει το τυρί.
Βήμα 4
Κατεβάζετε από τη φωτιά, βγάζετε την πίτσα σε ένα πιάτο, τοποθετείτε από πάνω ομοιόμορφα το προσούτο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.