pizza
clock icon
45'

Πίτσα με ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια, ζαμπόν και ρόκα

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα, λεπτή
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • γραβιέρα ψιλοτριμμένη
  • 2 ντομάτες, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι, σε καρεδάκια
  • βασιλικό ξερό
  • λίγη ρόκα φρέσκια

Το απόλυτο σνακ που αγαπούν όλες οι ηλικίες σε μια απλή και νόστιμη εκδοχή του.

Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.

Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμμύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.

Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο. Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε σε πολύ καυτό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πρώτα το κρεμμύδι και, αφού το βγάλετε στην άκρη, ρίχνετε και σοτάρετε τα μανιτάρια ίσα να μαλακώσουν λίγο.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά το ρηχό ταψί του φούρνου σας και ανοίγετε τη συσκευασία της ζύμης. Τη στρώνετε στο ταψί και την ισιώνετε με τα δάχτυλά σας.

Βήμα 3

Την αλείφετε πρώτα με λίγο ελαιόλαδο και την πασπαλίζετε με τη γραβιέρα. Πάνω της τοποθετείτε φέτες ντομάτας, κρεμμύδια και μανιτάρια, μοιράζοντάς τα όσο πιο ομοιόμορφα μπορείτε. Αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο ξερό βασιλικό. Από πάνω απλώνετε καρεδάκια ζαμπόν και πασπαλίζετε με επιπλέον βασιλικό.

Βήμα 4

Ραντίζετε την πίτσα με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη. Μετά τα 10 λεπτά πρώτα λεπτά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο. Σερβίρετε την πίτσα σε πιατέλα διακοσμώντας με φρέσκια ρόκα.