Η καλοκαιρινή μελιτζάνα πάει παντού! Εμείς τη βάζουμε και σε μια εύκολη πίτσα.
Υλικά
- 4 αραβικές πίτες μεγάλες
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
- σάλτσα ντομάτας
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο
Διαδικασία
Βήμα 1
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ή τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο.Βήμα 2
Φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή «Τούρτα» με κολοκυθάκια, τυριά και αβγά μάτια».Βήμα 3
Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και την καλύπτετε με ροδέλες μελιτζάνας (ψητής ή τηγανητής).Βήμα 4
Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey