Φτιάξτε εύκολα αυτή την ιδιαίτερη πίτσα με σολομό σε συνταγή Μάκη Γεωργιάδη, με έμπνευση, υλικά και τεχνικές της Ιταλίας.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 250 γρ. ζύμη για πίτσα
- λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
- 125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)
- 2 κουτ. γλυκού sauce horseradish
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3
- 2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια
- 1 χούφτα ρόκα
- χυμό από ½ λεμόνι
- μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί για πίτσα. Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα, την κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan