clock icon
40'

Πίτσα με 4 τυριά, δεντρολίβανο και ελιές

Υλικά

  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 100γρ. Arla Mozzarella, τριμμένη
  • 100γρ. Arla Σκληρό Τυρί Δανίας, τριμμένo
  • 50γρ. Castello® Danablu
  • 100γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 10-12 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι, σε φέτες
  • λίγο δεντρολίβανο

Μία λευκή πίτσα, με 4 διαφορετικά τυριά –Mozzarella, Σκληρό Τυρί Δανίας, Castello® Danablu και Τυρί Κρέμα Arla-, που της δίνουν ξεχωριστή γεύση. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα και γι αυτό θα γίνει σίγουρα από τις πιο αγαπημένες σας επιλογές.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη της πίτσας.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το μπλε τυρί, το σκληρό τυρί Δανίας και τη Mozzarella και με αυτό το μίγμα αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Μοιράζετε ομοιόμορφα τις ελιές και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο.
Βάζετε την πίτσα στο φούρνο και ψήνετε 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσουν όμορφα τα τυριά.
Ξεφουρνίζετε την πίτσα, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη της πίτσας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το μπλε τυρί, το σκληρό τυρί Δανίας και τη Mozzarella και με αυτό το μίγμα αλείφετε όλη την επιφάνεια της πίτσας. Μοιράζετε ομοιόμορφα τις ελιές και πασπαλίζετε με δεντρολίβανο.

Βήμα 3

Βάζετε την πίτσα στο φούρνο και ψήνετε 10 λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσουν όμορφα τα τυριά.

Βήμα 4

Ξεφουρνίζετε την πίτσα, την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.