Ετοιμάζουμε πίτσα αλά ελληνικά για καλέσματα στο σπίτι. Διαλέγουμε φρέσκα υλικά και παίρνουμε το κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας ΓΙΩΤΗΣ. Ποτέ η πίτσα δεν ήταν τόσο εύκολη.
Υλικά
- Μερίδες: 8-10
- 1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας
- 20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο
- 1 κιλό τομάτες φρέσκες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- αλάτι - πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 500 γρ. τυρί μοτσαρέλα κίτρινο τριμμένο
- 120 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 1 μέτρια τομάτα, χωρίς σπόρια, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές
- λίγη κάπαρη
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- λίγο λάδι για το σοτάρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη σάλτα ντομάτας: Αφού πλύνουμε τις τομάτες, σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει για να τις ζεματίσουμε και να βγάλουμε τη φλούδα τους. Αφού βράσει το νερό ρίχνουμε τις τομάτες μέσα για λιγότερο από μισό λεπτό. Ακριβώς δίπλα έχουμε ένα λεκανάκι με κρύο νερό, με παγάκια, για να τις παγώσουμε κατευθείαν.
Βήμα 2
Βγάζουμε τις τομάτες και τις παγώνουμε και εν συνεχεία βγάζουμε τη φλούδα και το κοτσάνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες, όλα ψιλοκομμένα, ώστε να σοταρίστουν καλά όλα μαζί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Προετοιμάζουμε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις η ζύμη φουσκώσει τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη και την απλώνουμε σε 2 ταψάκια. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι απλώνουμε τη σάλτσα τομάτας, ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και προσθέτουμε τη φέτα και την πιπεριά.