Τα spring rolls είναι από τα πιο δημοφιλή ασιατικά ορεκτικά. Μαγειρεύονται στον ατμό ή τηγανητά.
Υλικά
- 300γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου* ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 20 έτοιμα φύλλα ρυζιού*
- 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα τσίλι*
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για τη σάλτσα
Tips
- Φύλλα ρυζιού και σάλτσα τσίλι θα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο τμήμα με ασιατικά προϊόντα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τις γαρίδες, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το σησαμέλαιο σε μπολ και ανακατεύετε.Βήμα 2
Βουτάτε ένα-ένα τα φύλλα ρυζιού σε χλιαρό νερό για λιγότερο από 1 λεπτό και τα απλώνετε σε βαμβακερή πετσέτα. Βάζετε μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φύλλο ρυζιού και τα τυλίγετε σε ρολά.Βήμα 3
Τα τοποθετείτε στο σκεύος του ατμού και τα μαγειρεύετε για 6-7 λεπτά.Βήμα 4
Για τη σάλτσα: ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με τη σάλτσα τσίλι και τη ζάχαρη. Τη σερβίρετε σε μπολάκια μαζί με τα ρολάκια γαρίδας.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb