Μια εναλλακτική πίτα με κιμά στιφάδο, που συμπληρώνεται αρμονικά από το πικάντικο γιαούρτι.
Υλικά
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φλιτζανάκια του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σαν σε σπιρτόξυλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
- 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού κανέλα
- 4-5 κόκκους μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το πικάντικο γιαούρτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε μέσα τον κιμά και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα υγρά του κιμά. Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να απορροφήσει τα υγρά του. Τον κρατάτε ζεστό.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ αδειάζετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη γλυκιά πάπρικα και τον δυόσμο. Αλατίζετε ελαφρά. Ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Αλείφετε τις πίτες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε βάζοντας σε κάθε πιάτο πίτα, από πάνω κιμά και δύο γεμάτες κουταλιές πικάντικο γιαούρτι.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα