Πρώτης τάξεως μεζές, το τουρσί, με τραγανά ξιδάτα λαχανικά, είναι πάντα απολαυστικό. Δεν χρειάζονται πολλά πολλά για να το απολαύσετε: Ζεστό ζυμωτό ψωμάκι και ένα προσεκτικά επιλεγμένο απόσταγμα.
Υλικά
- 1 κιλό πιπερίτσες πράσινες, όχι καυτερές, μικρές
- ½ λίτρο νερό
- 200γρ. αλάτι
- 1 λίτρο ξίδι λευκό (καλής ποιότητας)
- 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιανδρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, ακαθάριστες
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και σκουπίζετε τις πιπερίτσες. Τις βάζετε σε ένα γυάλινο δοχείο.Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα βάζετε να βράσουν το νερό με το αλάτι, το ξίδι και τους σπόρους κόλιανδρου.Βήμα 3
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, μεταφέρετε το υγρό μίγμα πάνω από τις πιπεριές στο γυάλινο δοχείο.Βήμα 4
Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες.Βήμα 5
Κατόπιν βάζετε τις πιπερίτσες και την άλμη σε αποστειρωμένο μεγάλο βάζο ή σε 2 -3 πιο μικρά πάντα όμως αποστειρωμένα. Κλείνετε ερμητικά το βάζο ή τα βάζα και τα αφήνετε σε σκιερό μέρος για 6 μέρες. Από την έβδομη μέρα μπορείτε να καταναλώσετε το τουρσί σας.Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή