Οι πιπεριές Φλωρίνης γεμίζονται με θαλασσινά και γίνονται ένα νοστιμότατο και εντυπωσιακό σε εμφάνιση ορεκτικό.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 8 πιπεριές Φλωρίνης
- 12 ml ε.π. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. ντοματίνια
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κύβο λαχανικών, αραιωμένο σε 1 ποτήρι ζεστό νερό
- 1 1/2 φλιτζ. ρύζι νυχάκι μακρόκαρπο Θεσσαλονίκης Νώμα για γεμιστά
- 500 γρ. γαρίδες Jinga Ocean Sea αποφλοιωμένες προβρασμένες
- 200 γρ. μύδια, ψίχα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους, τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι και κόβουμε ελαφρά να σχηματιστεί μια τσεπούλα. Κρατάμε τα κομματάκια της πιπεριάς που περισσεύουν, τα κόβουμε κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση. Ψήνουμε τις πιπεριές σε ταψί για 10΄, αφού πρώτα τις αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄, προσθέτουμε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για άλλα 5΄. Ρίχνουμε το ρύζι, αφήνουμε για 3΄ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και αφήνουμε να αναμειχθούν οι γεύσεις.
Βήμα 3
Στη συνέχεια ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10΄. Αφού η γέμιση έχει χυλώσει και έχει μισοβράσει το ρύζι, γεμίζουμε τις πιπεριές και ψήνουμε για άλλα 10΄ στον φούρνο. Σερβίρονται χλιαρές ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.