Η γλύκα του φρέσκου αρακά και του καρότου συνδυάζονται με την καπνιστή γεύση του μπέικον και την αλμύρα της φέτας δίνοντας ένα πιάτο ξεχωριστής νοστιμιάς.
Υλικά
- 1 κιλό αρακάς φρέσκο, καθαρισμένος
- 2 καρότα σε κύβους
- 2 χοντρές φέτες μπέικον πάχους 1εκ., σε κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 500γρ. ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 60ml ελαιόλαδο
- 3-4 σταγόνες Tabasco ή 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
- 250γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να μυρίσει. Βγάζετε το μπέικον με μια τρυπητή κουτάλα και το κρατάτε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Ρίχνετε στο μυρωδάτο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα και τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Βήμα 3
Επαναφέρετε στην κατσαρόλα το μπέικον και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το Tabasco ή την πιπερίτσα και 1 φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 35 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτεί ο αρακάς και να μείνει με το λαδάκι του.
Βήμα 4
Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα, προσθέτετε τη φέτα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει η φέτα και να δημιουργηθεί μια ωραία, κρεμώδης σάλτσα.
Βήμα 5
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb