Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας, είναι πολύ γευστικό και αναδεικνύει όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
- 2 κουτ. σούπας καυτερή πάστα harissa
- 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαιντανό, σε μίσχους και φυλλαράκια
- 600 γρ. καρότα, σε κομμάτια
- 80 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 100 γρ. σουλτανίνα
- 240 γρ. κουσκούς
- 200 γρ. φασολάκια φρέσκα στρογγυλά ή κατεψυγμένα, σε κομμάτια
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 3΄-4΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, την καυτερή πάστα και τους μίσχους από τον κόλιανδρο κομμένους και σοτάρουμε για 2΄. Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τα ντοματάκια κονκασέ και τη σταφίδα μαζί με 600 ml βραστό νερό. Μόλις πάρουν βράση, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να αποκτήσει μια ωραία πυκνή σάλτσα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς και το καλύπτουμε κατά μερικά εκατοστά πιο πάνω με βραστό νερό. Το αφήνουμε για 10΄ και κατόπιν το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε τα φασολάκια στο τουρλού και σιγοβράζουμε για επιπλέον 2΄-3΄, μέχρι ίσα να μαλακώσουν. Σερβίρουμε το τουρλού πάνω στο κουσκούς και πασπαλίζουμε με φυλλαράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένα.
Φωτογραφίες: Mike English