Healthy Kicks, Squash and sweet potato tagine
clock icon
1:20'

Πικάντικο τουρλού πάνω σε κουσκούς

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Ευ
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας καυτερή πάστα harissa
  • 1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο ή μαιντανό, σε μίσχους και φυλλαράκια
  • 600 γρ. καρότα, σε κομμάτια
  • 80 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 100 γρ. σουλτανίνα
  • 240 γρ. κουσκούς
  • 200 γρ. στρογγυλά φασολάκια Vegeterra
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Ένα πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο προετοιμασίας και είναι πολύ γευστικό.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 3΄-4΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, την καυτερή πάστα και τους μίσχους από τον κόλιανδρο κομμένους και σοτάρουμε για 2΄. Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τα ντοματάκια κονκασέ,  τα φασολάκια και τη σταφίδα μαζί με 600 ml βραστό νερό. Μόλις πάρουν βράση, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να αποκτήσει μια ωραία πυκνή σάλτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς και το καλύπτουμε κατά μερικά εκατοστά πιο πάνω με βραστό νερό. Το αφήνουμε για 10΄ και κατόπιν το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το τουρλού πάνω στο κουσκούς και πασπαλίζουμε με φυλλαράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 3΄-4΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, την καυτερή πάστα και τους μίσχους από τον κόλιανδρο κομμένους και σοτάρουμε για 2΄. Ρίχνουμε μέσα τα καρότα, τα ντοματάκια κονκασέ,  τα φασολάκια και τη σταφίδα μαζί με 600 ml βραστό νερό. Μόλις πάρουν βράση, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να αποκτήσει μια ωραία πυκνή σάλτσα.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κουσκούς και το καλύπτουμε κατά μερικά εκατοστά πιο πάνω με βραστό νερό. Το αφήνουμε για 10΄ και κατόπιν το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε το τουρλού πάνω στο κουσκούς και πασπαλίζουμε με φυλλαράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένα.